בימינו מצלמה לרכב או מצלמת דרך היא מזמן יותר מרכישה יוקרתית ולא יעילה. מצלמת דרך הפכה לאביזר הכרחי בכל רכב. מצלמת דרך יכולה לספק ראיות ביטוח, תיעוד דרך, תיעוד עבירות דרך, ניהול מסלול, תיעוד מסלול וכמובן נהיגה בטיחותית וזהירה
השימוש בטלפון החכם כמצלמת דרך, אינו יעיל בגין החשיפה התמידית לשמש שיכול לגרום נזק לטווח הרחוק, בנוסף תמיד כדאי לבחור מכשיר ייעודי לצורך הקלטה וצפייה ולהשתמש בסמארטפון לפעולות אחרות
כיצד לבחור את מצלמה לרכב או המכשיר המתאים לרכב שישמש אותך כמצלמת דרך בטיחותית:
לכל מצלמה לרכב או מצלמת דרך יש יתרונות וחסרונות, וקשה לומר אם האחד טוב יותר מהשני מכיוון שזה תלוי במה שאתה צריך לרכבך. המאפיינים והתכונות של מצלמת דרך:
רזולוציית וידאו (הקלטה) של מצלמה לרכב:
מצלמה לרכב עם רזולוצייה הקלטה טובה צריכה להיות HD 720P לפחות. באופן זה תוכל לדעת כי המצלמה שלך הצליחה לקלוט באופן חד מספיק בכדי לקלוט לוחיות רישוי, יצרני מכוניות ותווי פנים. ניתן להשיג גם מצלמות דרך ברזולוציה של 1080P HD או K2 אך צריך לקחת בחשבון קבצי וידאו גדולים יותר.
קיבולת אחסון:
גם במצלמה לרכב יש פונקציית אחסון בעיקר במצלמה לרכב עם פונקציית הקלטה רצוי אחסון של 64GB. ככל שרזולוציית המצלמה גבוהה יותר, כך תצטרכו נפח אחסון גבוה יותר. שעה הקלטה ברזולוציה HD 720P עשויה לתפוס 1-2GB ואילו שעה של 1080P עשויה לתפוס נפח של 6GB. חשוב לרכוש את הכרטיס הנכון יחד עם המכשיר המתאים.
ראיית לילה או טכנולוגיית WDR:
ראיית לילה היא מאפיין חשוב מאוד בבחירת מצלמה לרכב מכיוון שלעולם אינך יודע מתי עלולה להתרחש תאונה. תאורה לא תמיד זמינה בדרך ועל כן כדאי שהמצלמה תוכל להקליט גם בתנאי תאורה קלושים או חלקיים.
הפעלה / כיבוי אוטומטית:
יש מצלמות דרך שמאופיינים בכיבוי והדלקה בהתאם למצב הרכב. נדלקים עם התנעת הרכב וכבים עם כיבוי המנוע ברכב. זוהי תכונה חיונית מאוד ולא כדאי שתהייה תלויה בזיכרון של הנהג. בוודאי שלא תרצה לשכוח להדליק את המצלמה דווקא ביום בו תקלע לתאונה.
גודל המצלמה:
גודל המצלמה לרכב מאוד תלוי בגודל הרכב והאזור בו מותנת המצלמה. חשוב לבדוק כי המצלמה לא תחסום את שדה הראייה של הנהג. או שתמוקם באופן בטוח שאינו חוסם את שדה הראיה מצד אחד ומספיק חשוף למתווה הדרך באופן יוכל לתעד ולהקליט את כל מסלול הנהיגה באופן מקיף.
הקלטה במחזוריות:
כאשר האחסון של מצלמת הדרך מתמלא, שני דברים יכולים לקרות: המכשיר מפסיק להקליט מהסיבה שאין לו יותר שטח אחסון ויתחיל שוב רק לאחר שתזכור לרוקן שוב את הכרטיס. או שהמכשיר ממשיך להקליט ומתעד מעל הקטעים הישנים ביותר – אופן הקלטה זה נקרא הקלטה במחזוריות. היא מוחקת את הישן ביותר וממשיכה להקליט ללא הפסקה כשאר ההקלטות האחרונות אינן נמחקות.
חיישן תנועה במצלמה לרכב G-SENSOR:
חיוני במצלמת דרך בטיחותית. המצלמה מתחילה להקליט עם גילוי תנועה כלשהי , גם אם הייתה כבמצב כבוי באותו עת, מאפיין חשוב וחיוני בעת חניה או נסיעה לאחור. המצלמה יכולה להידלק באופן אוטומטי ולהתחיל להקליט.
GPS (אופציונלי)
מעקב GPS יכול "להוכיח" שתאונה התרחשה במקום שאמרת שהיא התרחשה, במקרים שהקטעים לא ברורים. מעקב GPS יכול גם להקליט את המהירויות שלך, מועיל לנוהגים במהירות מופרזת. וכהורה, ניתן להשתמש ב GPS בכדי לצפות במסלול בו היו הילדים שלכם בלילה.
מצלמה לרכב קדמית או אחורית (אופציונלי)
אם אתה רוצה כיסוי מלא של הרכב, מצלמה קידמית אינה מספיקה. כיום בשוק ישנן מצלמות דרך כפולות הכוללות 2 מצלמות קידמית פלוס אחורית. הקדמית מחוברת לחלק הקידמי של הרכב. האחורית יכולה להיות חלק מהמצלמה הפונה לחלק הפנימי אחורי של הרכב, מספקת מבט פנימי לאחורי הרכב או מתחברת לשמשה האחורית של הרכב.
תושבת (אופציונלי)
מומלץ לבחור מצלמת דרך הכוללת תושבות התקנה על דאשבורד, על המראה או על שמשת הרכב. חשוב שהמצלמה תהייה נוחה להתקנה והפעלה תוך כדי נסיעה.